28 Mayıs 2010 Cuma

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 555 Film!!

Ntv ve Cnbc-e'nin ortak sitesi olan Ntvmsnbc filmlerle ilgili bir liste hazırlamış.Ölmeden önce izlemeniz gereken 555 film başlıklı olan listede gazete,dergi ve internette sürekli adı geçen,en beğenilen filmler yer alıyor.Ayrıca bu fimlerin çoğu Oscar ödülleri başta olmak üzere uluslararası alanda birçok başarıya imza atmış durumda.Ölmeden önce mutlaka izleyin!

işte link:

İZLEMENİZ GEREKEN 555 FİLM.Ölmeden Önce Mutlaka İzleyin


Ayrıca filmlerin bazıları siyah-beyaz yani bayağı bi eskilerden..Ama eğer bulabilirseniz onlarıda izleminizi tavsiye ederim.Ben listeyi sonuna kadar incelemedim ama elbet incelerim.Sizde bir göz atın.Ve izleyebildiğiniz kadarını da izlemeye çalışın.NOT:LİSTEYE KEZİNLİKLE BAKIN!

3 yeni film gösterimde!

Tayfun Pirselimoğlu'nun yönettiği 'Pus', 3 boyutlu çekilen son macerasıyla 'Shrek: Sonsuza Kadar Mutlu' ve gerilim türünü sevenler için 'Frozen' gösterimde.










İSTANBUL - Sinemalarda bu hafta 3 yeni film vizyona girdi.

PUS
Yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun yaptığı ''Pus'' adlı filmin başrollerinde Ruhi Sarı, Bahar Yanılmaz, Serkan Keskin, Birol Engeler ve Mehmet Avcı rol alıyor. Filmin konusu şöyle:

''Korsan DVD işiyle hayatını sürdüren ve annesine bakan Reşat, içine kapanık bir gençtir. Annesi ile arasında iletişim problemi olan Reşat, mahallede yaşayan bir genç kıza ilgi duymakta ama ona da açılamamaktadır. Motosiklet tutkunu Reşat, yaptığı küçük hırsızlıklarla hayatına heyecan katmaya çalışır. Bir gün patronuna gelmiş bir paketi çalar. Onu bırakan kişinin öldürülmesi ile paket Reşat'ın elinde kalır. Reşat hiç beklemediği bir anda kendini karanlık işlerin içinde bulur.''


SHREK
Çocuklar kadar animasyon filmlere meraklı gençlerin de ilgisini çeken ''Shrek'' serisinin ''Sonsuza Kadar Mutlu'' adlı dördüncü filmi ise bu kez 3 boyutlu olarak izleyici karşısına çıkacak. Shrek'in yeni hikayesinde iyi aile babası rolünün zamanla Shrek'e sıkıcı gelmesi konu ediliyor. Filmin konusu şöyle:

''Shrek, artık, çevresindekileri korkutarak kendinden kaçırdığı eski günlerdeki halinden çok farklıdır. Kendini gerçek bir dev gibi hissettiği günleri çok özleyen Shrek, kötü kalpli Rumpelstilzchen ile bir anlaşma imzalar. Aslında Rumpelstilzchen, onu oyuna getirmiştir. Shrek, anlaşma sonrası kendini farklı bir yerde, farklı bir zamanda bulur. Bu dünyanın kralı Rumpelstilzchen'dir. Ve bu yeni dünyada devler avlanmaktadır. Shrek, prenses Fiona ile hiç karşılaşmamıştır. Üstelik eski dostları da onunla tanıştıklarını hatırlamaz. Shrek'in yeni görevi her şeyi eski haline getirmek ve gerçek aşkı ile dostlarını yeniden kazanmaktır. Bu uğurda birbirinden heyecanlı maceralara atılır.''

FROZEN
Haftanın vizyona giren son filmi ''Frozen''da gerilimi türünü seven izleyicilere hitap ediyor.

Yönetmenliğini Adam Green'in yaptığı, Kevin Zegers, Shawn Ashmore, Emma Bell, Kane Hodder ve Ed Ackerman'ın rol aldığı yapımda, snowboard yapmak üzere dağa tırmanan 3 gencin başına gelenler konu ediliyor. Filmde hikaye şöyle gelişiyor:

''Snowboard yapmak üzere dağa tırmanan üç genç, telesiyejin arızalanması sonucu mahsur kalırlar. Paniğe kapılan gençler, donmamak için acele etmek zorundadır. Dağdan inmek için zamana karşı yarışan gençler için donmak tek tehlike değildir. Karın ortasında, ıssız doğada yalnız başlarına kalan üç genç soğuk dışında beklenmeyen engellerle de yüz yüze kalırlar. Geçirmek istedikleri macera, hayatta kalmak için yeterince güçlü olup olmadıkları için bir sınava dönüşür.''




18 Mayıs 2010 Salı

YouTube’a günde 2 milyar tık

Herkese eşit şekilde video yayımlama ve paylaşma alanı açarak fenomen haline gelen YouTube, günlük 2 milyar tık sınırını aştı.


Beşinci yılını geride bırakan video paylaşım sitesi YouTube, günde 2 milyar tık sayısını aşarak kendi rekorunu kırdı. Bu izlenme oranı, ABD’de yayın yapan en büyük üç televizyon kanalını her gün izleyenlerin toplam sayısının iki katı.

YouTube’un kurucu ortaklarından Chad Hurley, günlük 2 milyar tık sayısının bir dönüm noktası olduğunu ancak daha gidilecek daha çok yol bulunduğunu söyledi. Hurley, “Bu çok büyük bir rakam. Ancak her kullanıcı günde ortalama 15 dakikasını sitede geçiriyor. Bu rakam televizyon için 4-5 saat” dedi.

Siteyi oluştururken sadece iş ortakları tarafından yüklenen videoların pasif kullanıcı tarafından izlendiği değil, kullanıcının kendi videolarını da paylaşıp izlettirdiği bir platform olmayı amaçladıklarını söyleyen Hurley, iddialı olmakla birlikte bu büyüklüğe ulaşacaklarını da beklemediklerini belirtti.


Yakın geçmişte Google tarafından satın alınan YouTube, komik evcil kayvan videolarından ABD Başkanı Barack Obama’yla özel röportaja, İran’da seçim ertesi çatışmalarının görüntülerinden Britanya Kraliçesi Elizabeth’in resmi yayınlarına ve amatör müzisyenlerin performanslarına kadar milyonlarca videoyu barındırıyor.

Site yöneticileri, platforma her dakika 24 saatlik görüntü yüklendiğini belirterek, bunun haftada 150 bin adet uzun metraja denk geldiğini ifade etti. Başlangıçta amatör videoların paylaşılması için tasarlanan YouTube, Google tarafından 2006’da 1,65 milyar dolara satın alınmıştı.

Herkese eşit şekilde yer ayırıp videolarını yayımlama olanağı veren YouTube, bu anlamda yayıncılığın profilini de kökten değiştirmiş durumda. Önceleri kullanıcılar tarafından telifsiz müzik ve film video yüklendiği için başı derde giren site, şimdi kapılarını telifsiz materyale de kapattı.

YouTube üzerinde açılan sayfalar üzerinden yapılan yayınların arasında artık oldukça organize ve programlı olanlara rastlanıyor. Televizyon setlerinin internete bağlanma ve kullanıcıya nette sörf yaptırma becerileri arttıkça, sitenin konvansiyonel televizyon kanallarına ciddi bir alternatif haline geleceği yorumları yapılıyor.

TouTube’a erişim içerdiği malzemenin yer yer “fazla özgürlükçü” olması nedeniyle İran, Libya, Suudi Arabistan, Pakistan, Çin gibi ülkelerde engellenmiş ya da sansürlenmiş durumda. Türkiye’deki kullanıcılar da siteye, 2 yılı aşkın süredir uygulanan erişim yasağı yüzünden, DNS ayar değişikliği veya vekil sıunucu üzerinden bağlanma gibi tali yöntemlerle erişebiliyor.

Alexa internet trafiği ölçüm sitesine göre YouTube, erişim yasağına karşın Türkiye’den en çok tıklanan beşinci site konumunda. Halen 23 ülkede 24 farklı dilde yayın yapan siye dünyanın da en çok ziyaret edilen üçüncü internet sitesi.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

İddialı bir korku filmi: Marid


Yapımcılığını Gen, Musallat ve Kanal-İ-Zasyon filmlerinin de yapımcılığını yapmış olan Dada Film’in yaptığı 3 Harfliler-Marid filminin çekimlerine başlandı.

Filmin çekimleri İstanbul Kemerburgaz Göktürk’te yapılıyor.

Son yılların Musallat’tan sonraki en iddialı korku filmi olma özelliği taşıyan proje diğer alemden gelen cinleri ele alıyor.

Modern bir çift ve arkadaşlarının günün 12 saatlik dilimi içinde yaşadıkları kabusu çok gerçekçi anlatımı ve farklı teknikleri ile beyazperdeye taşıyacak olan filmin yönetmeni Arkın Aktaç. Senaristliğini Murat Toktamışoğlu yapıyor. Başrollerde Gülseven Yılmaz, Özgür Özberk, Serap Üstün, Taner Ertükler ve küçük oyuncu Kayra Simur yer alıyor.

Filmin senaryosu, 1990 yılında yaşanmış gerçek bir olayın gerçeğe çok yakın şekilde günümüze uyarlanması sonucunda yazılmıştır. Ayrıca filmde İslam aleminde cinler konusunda yazdığı “Cinlerin Esrarı” adlı kitabı ile tanınan İmam-ı Şibli’den yararlanılmıştır. Filmin afişi ile ilgili olarak internet sitesinden farklı versiyonlar yayınlanarak seyircilerin seçimi dikkate alınacaktır.




gnctrkcll.com.tr

15 Mayıs 2010 Cumartesi

LeBron James ne yapacak?


Boston Celtics'e elenerek play-offlara veda eden Cleveland'da süper yıldız LeBron James'in transferde nasıl bir karar vereceği merak konusu...


25 yaşındaki süper yıldız LeBron James, Cleveland Cavaliers ile yedinci sezonunu geride bıraktı. İki kez ligin en değerli oyuncusu seçilen James'in önünde artık iki yol var. Ya Cavaliers ile yeni bir sözleşme imzalayacak ya da daha büyük bir şehirde oynayabilmek için Cleveland'ı terk edecek.

Altı maç sonunda Boston Celtics'e elenerek playoff'a veda eden Cleveland'da bir kez daha hayal kırıklığı yaşayan Lebron James, daha önce transfer döneminde tüm opsiyonlarını görmek istediğini söylemişti. Yıldız oyuncunun opsiyonları fazla... Yazın LeBron James'e maksimum kontratı önerebilecek takımlar arasında New York Knicks, Chicago Bulls, Miami Heat, Los Angeles Clippers ve Brooklyn'e taşınması gündemde olan New Jersey Nets bulunuyor.

1 temmuz'da başlayacak transfer dönemi öncesinde, NBA kuralları gereği maddi açıdan en avantajlı takım Cleveland Cavaliers... Cleveland, LeBron James'e altı yıl için 125 milyon 500 bin dolar önerebilirken; diğer takımlar en fazla beş yıl-96 milyon 100 bin dolarlık kontrat teklifi yapabilecek.


Ancak Lebron James'in Cleveland'a oranla daha büyük bir şehirde oynaması, basının daha çok ilgisini çekeceğinden daha büyük reklam anlaşmalarını da beraberinde getirecek... Bu da aradaki yaklaşık 30 milyon dolarlık farkın önemini biraz daha azaltıyor. Henüz bir planı olmadığını belirten LeBron James'in yaz döneminde nasıl bir karar vereceği şimdiden merak konusu.


ntvspor.net

40 milyon TL'lik 90 dakika!

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğun en güçlü adayı Fenerbahçe, sezonu mutlu sonla noktalaması durumunda kasasını da dolduracak.

Sarı-lacivertlilerin yaklaşık 40 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor.

Turkcell Süper Lig'de son haftaya lider giren Fenerbahçe, şampiyonluğa ulaşırsa sportif başarının yanı sıra büyük bir maddi gelirin de sahibi olacak.

Sarı-lacivertli kulübün, Futbol Federasyonu'ndan alacağı performans ve şampiyonluk primleriyle birlikte 16 milyon liranın üzerinde bir gelir elde etmesi bekleniyor. Ayrıca şampiyon olması halinde Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak Fenerbahçe'nin, UEFA’dan da 23 milyon lira alması öngörülüyor.

Fenerbahçe'nin şampiyon olması durumunda ligi ikinci sırada tamamlayacak Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçları oynayacak. Seri başı olmadığı için güçlü rakiplerle eşleşecek yeşil-beyazlıların gruplara kalamaması durumunda, Bursaspor için ayrılan yayın geliri de sarı-lacivertli ekibe verilecek.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayan Fenerbahçe, kupadaki performansı ve ikincilik primi olarak 4 milyon liranın üstünde gelir elde etmişti.



ntvspor.net

RoBiN HooD İncelemesi



FİLMİN ÖZETİ!!

Ingilizlerin unlu kahramani zenginden calan! (alan) ve fakirlere dagitan, Sherwood ormanlarinda yasayan Robin Hood’un yeni bir versiyonu yapımına başlanan 2010 kasim ayinda Amerika’da vizyona girecek. Henuz yapim asamasinda olan filmin cekimlerine Ingiltere’de devam ediliyor. Robin Hood’un ask versiyonun nasil olacagi merak konusu. 2010 kasim ayini bekleyip gorecegiz. Ismi simdilik Nottingham olan bu yapim ile ilgili genis detaylara asagiya tiklayarak ulasabilirsiniz.
Russell Crowe’un da filmde nasil bir performans gosterecegi de simdiden tartisilan konulardan birisi.

LimeWire'ın Sonu Geliyor!!

Eğer bir LimeWire kullanıcısıysanız, popüler dosya paylaşım yazılımınıza veda etmeye hazırlanın...

New York'ta toplanan mahkeme telif hakları savunucularını bir kez daha sevindiren bir karara imza atmak üzereler. Çünkü en popüler P2P dosya paylaşım sistemlerinden biri olarak kabul edilen LimeWire aleyhine açılan mahkemeyi kaybetmek üzere. 2006 yılında açılan davanın tamamlanması ise tam 4 yıldır devam ediyor. Davayı açan RIAA, LimeWire'ın müzik dosyalarının yasa dışı şekilde paylaşılmasına aracılık ettiği için sistemin sakıncalı olduğunu ve kapatılması gerektiğini iddia etmişti.

Her ne kadar LimeWire bu iddialara itiraz etmiş ve örnek olarak da halen kapatılmamış diğer P2P dosya paylaşım sistemlerini göstermiş olsa da, RIAA'nın avukatları ele geçirdikleri çok önemli bazı belgeleri mahkemeye sunduktan sonra davanın seyri de değişti.
RIAA'nın avukatlarının sunduğu belgeler, henüz LimeWire'ın kurulma aşamasında bulunduğu 2000 - 2002 yılı arasında kurucuların e-posta yazışmalarını kapsıyor ve bu yazışmalarda kurucuların iş planı olarak; yasa dışı dosya paylaşımı yapmak isteyecek olan insanların büyük ilgi gösterecekleri bir sistem hazırlamayı hedeflemiş oldukları açıkça görünüyor. Bu belgeler ışığında LimeWire'ın hemen hemen hiç şansı kalmadı.

Şu anda merak edilen LimeWire verilecek ceza. RIAA, paylaşılan şarkı başına 150 bin dolar talep ederek davaya başlamıştı ama böyle bir hesabın altında LimeWire'ın kalkması pek mümkün görünmüyor. Bu da, popüler yazılımın yolun sonuna geldiği şeklinde yorumlanıyor...

chip.com.tr

13 Mayıs 2010 Perşembe

EA'den Oyun Fırtınası!!

EA'den oyun fırtınası!

Electronic Arts, 15-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek E3 video oyun fuarında sergileyeceği ve tanıtacağı oyunlardan bazılarını açıkladı.



EA fuara oldukça kabarık ve güçlü bir liste ile katılacak. Bu listede özellikle FIFA 2011 ve Need for Speed oyunu ön plana çıkıyor...

FIFA'nın yıllardır PES serisi ile mücadelesinde son zamanlarda öne geçtiği rahatlıkla söylenebilir. Ancak PES yapımcısı KONAMI, 2011 için oldukça iddialı. Geçtiğimiz günlerde duyurulan PES 2011'in Messi'li videosu da bunun bir göstergesi. EA'in buna karşılık olarak FIFA 2011'de ne gibi yeniliklere gideceği de ayrı bir merak konusu. E3 fuarında futbolseverler bunu biraz olsun öğrenebilecekler.



Diğer bir efsane seri Need for Speed, yeni aksiyonlarıyla oyunseverlere tanıtılmayı bekliyor. Need for Speed Shift'ten önce seri, bir kaç yıllığına sarsılmıştı. Ancak Shift, deyim yerindeyse NFS'i yeniden canlandırdı.

VÜCUT HAREKETLERİYLE OYUN KONTROLÜ

Fuarda aynı zamanda EA'in, Playstation 3'te "Sony Move" ve Xbox 360'ta "Project Natal" için geliştirdiği oyunları açıklaması bekleniyor.



Sony Move ve Project Natal konsollarda vücut hareketleri ile oyunların kontrol edilebilmesini sağlayacak.

OYUN LİSTESİ KABARIK

EA'in fuar planları bunlarla bitmiyor. Yine merakla beklenen Dead Space 2, Medal of Honor, Bulletstorm ve tabii ki Crysis 2 oyunlarının görücüye çıkması bekleniyor. Bu oyunların bazılarını şanslı ziyaretçiler oynama fırsatı bulabilecekler.



Fuarda aynı zamanda yeni bir Harry Potter oyunun da tanıtılacağı belirtiliyor. Ayrıca devasa çevrimiçi oyun kategorisinde BioWare'in geliştirdiği Star Wars: The Old Republic MMO da yerini alacak.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Kotasız 3G açıklaması!

GSM ve 3G servis sağlayıcısından, kontratsız ve kotasız 3G internet açıklaması geldi! İşte detaylar

Vodafone
3G hizmetlerinde yeni Cepnet tarifesiyle müşterilerine sunduğu sınırsız mobil internet hizmetini, faturalı ve faturasız hatlarda yeni bir bakış açısıyla genişletiyor.

Türkiye'de cep telefonundan internet sınırlarını ortadan kaldıran Cepnet tarifesi, faturalı veya faturasız hat sahibi Vodafone abonelerine çok avantajlı günlükve aylık fiyatlarla sınırsız internet deneyimi yaşamasını sağlıyor. Faturalı ve faturasız hat sahiplerinin 3G+ farkı ile her an, her yerde cep telefonundan internete özgürce bağlanmaları için hazırlanan Cepnet'te taahhüt veya kota şartı bulunmuyor.

Vodafone Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Gökhan Öğüt Cepnet tarifesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"3G lansmanında abonelerimiz için fark yaratan fiyatlandırma yaklaşımımızı bir adım öteye taşıyarak sınırsız Cepnet tarifesini hayata geçirdik. Amacımız Türkiye'de herkesin mobil internet keyfi yaşamasını sağlamak. Vodafone Türkiye'nin yeni Cepnet mobil internet tarifesiyle özellikle internet tutkunlarını; kontrat, formalite ve kota endişesi yaşamadan günde sadece 50 kuruşa mobil internet keyfi yaşayabilecekler."

CHIP Online'ın notu:

Ne yazık ki adil kullanım sınırı mevcut. İşte sitede yer alan detaylı tarife bilgisinden bir alıntı:
"Günlük Cepnet paketinde adil kullanım hakkı 5 MB'tır. Adil kullanım hakkınız dolduğunda 7,2 Mbps'e kadar ulaşan erişim hızınız 96Kbps'a iner ve internet erişiminiz bu hızla devam eder."

MVP ödülü Lebron'un

NBA'de "2009-10 sezonunun en değerli oyuncusu", Cleveland Cavaliers'ın yıldızı Lebron James seçildi. Ödül törenine annesi ve iki çocuğuyla katılan James, takım arkadaşlarını da unutmadı. 25 yaşındaki yıldız, “Sağlığım el verdiği sürece en iyi oyuncu olduğumu kanıtlamak istiyorum” diye konuştu.


NBA'de sezonun en değerli oyuncusu Lebron James, ödülünü doğduğu şehir Akron'da aldı. Lisedeyken birçok maça çıktığı Akron Üniversitesi'nin spor salonunda yapılan törene annesi ve iki oğluyla katılan 25 yaşındaki yıldız, MVP ödülünü taraftarların büyük alkışları arasında aldı.

Üst üste ikinci kez ligin en değerli oyuncusu seçilen Lebron James, takım arkadaşları sayesinde bu onura eriştiğini vurgulayarak, takım arkadaşlarını da sahneye çağırdı. Cleveland Cavalierslı oyuncular, sahnede James ile eğlenceli anlar yaşadılar.

Eski NBA başkanı Maurice Podoloff'un adıyla anılan ödülü üst üste kazanan 10. oyuncu olan James, tarihe geçtiği için mutlu olduğunu belirterek, “Sağlığım el verdiği sürece MVP olmak istiyorum. Sahaya çıktığım her anda MVP olduğumu kanıtlamayı hedefliyorum. Sakatlık yaşamadığım süre boyunca sahadaki en iyi oyuncu olduğumu herkese hissettirmeliyim” dedi.

NBA'de sezonun en değerli oyuncusu Lebron James, ödülünü doğduğu şehir Akron'da aldı. Lisedeyken birçok maça çıktığı Akron Üniversitesi'nin spor salonunda yapılan törene annesi ve iki oğluyla katılan 25 yaşındaki yıldız, MVP ödülünü taraftarların büyük alkışları arasında aldı.

Üst üste ikinci kez ligin en değerli oyuncusu seçilen Lebron James, takım arkadaşları sayesinde bu onura eriştiğini vurgulayarak, takım arkadaşlarını da sahneye çağırdı. Cleveland Cavalierslı oyuncular, sahnede James ile eğlenceli anlar yaşadılar.

Eski NBA başkanı Maurice Podoloff'un adıyla anılan ödülü üst üste kazanan 10. oyuncu olan James, tarihe geçtiği için mutlu olduğunu belirterek, “Sağlığım el verdiği sürece MVP olmak istiyorum. Sahaya çıktığım her anda MVP olduğumu kanıtlamayı hedefliyorum. Sakatlık yaşamadığım süre boyunca sahadaki en iyi oyuncu olduğumu herkese hissettirmeliyim” dedi.


ntvspor.net

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Nokia'dan çok farklı bir cep telefonu!

Bir sızma haberi de Nokia'dan mı geliyor? C2 olduğu söylenen modelin inanılmaz bir tasarımı var...

Apple'ın yeni iPhone'unun internete sızmasından sonra bir sızma haberi de Nokia'dan geliyor. Yeni sızan habere göre, Nokia C serisi telefonlarının bir yenisi olan "C2" üzerinde çalışıyor.

Sızan bu telefonun bilinen özellikleri yalnızca; 2 megapikselkamerası ve 320x240 olan ekran çözünürlüğü. İlginç bir klavye dizaynına sahip olan bu Nokia'nın;ortadan, telefonun ekranıyla ayrılmış bir QWERTY klavyesi var.

Nokia C2'den önce serinin diğer telefonları da C3, C5 ve C6'ydı. Nokia bu taslağını gördüğümüz telefonla, serinin başına dönüp C2'yi çıkartma planları yapıyor olabilir.

Henüz taslaklarını görebildiğimiz bu telefonun gerçek mi yoksa tamamen sahte bir taslak mı olduğunu zaman gösterecek.

chip.com.tr