17 Mayıs 2010 Pazartesi

İddialı bir korku filmi: Marid


Yapımcılığını Gen, Musallat ve Kanal-İ-Zasyon filmlerinin de yapımcılığını yapmış olan Dada Film’in yaptığı 3 Harfliler-Marid filminin çekimlerine başlandı.

Filmin çekimleri İstanbul Kemerburgaz Göktürk’te yapılıyor.

Son yılların Musallat’tan sonraki en iddialı korku filmi olma özelliği taşıyan proje diğer alemden gelen cinleri ele alıyor.

Modern bir çift ve arkadaşlarının günün 12 saatlik dilimi içinde yaşadıkları kabusu çok gerçekçi anlatımı ve farklı teknikleri ile beyazperdeye taşıyacak olan filmin yönetmeni Arkın Aktaç. Senaristliğini Murat Toktamışoğlu yapıyor. Başrollerde Gülseven Yılmaz, Özgür Özberk, Serap Üstün, Taner Ertükler ve küçük oyuncu Kayra Simur yer alıyor.

Filmin senaryosu, 1990 yılında yaşanmış gerçek bir olayın gerçeğe çok yakın şekilde günümüze uyarlanması sonucunda yazılmıştır. Ayrıca filmde İslam aleminde cinler konusunda yazdığı “Cinlerin Esrarı” adlı kitabı ile tanınan İmam-ı Şibli’den yararlanılmıştır. Filmin afişi ile ilgili olarak internet sitesinden farklı versiyonlar yayınlanarak seyircilerin seçimi dikkate alınacaktır.




gnctrkcll.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder