14 Eylül 2009 Pazartesi

Nokia X6 Satışa Hazır

Ay başında gerçekleştirilen Nokia Word 2009 konferansında firma bu yeni telefonunun prototipini basın mensuplarına göstermişti. Telefonun perakende sürümü hazırlandı ve yeni fotoğrafları basına sızdı. X6, 3.2 inç kapasitif dokunmatik ekrana sahip. Bu sayede kullanıcılar verdikleri komutların cevaplarını daha hızlı alabiliyorlar. Ürünün üzerinde S60 beşinci sürüm işletim sistemi bulunuyor.




Nokia, son yıllarda dokunmatik ekranlı müzik telefonları konusunda oldukça fazla çalışıyor. Firmanın son amiral gemisi ise X6.

Bu yeni telefonun GSM / GPRS / EDGE / HSDPA / DTM / AMR şebeke desteği bulunuyor. 433.9 MHz işlemciye sahip X6'nın 32 GB'lık bellek desteği bulunuyor. Telefonun üzerindeki 5 megapiksellik kamera Carl Zeiss lense sahip ve çift LED flash ile desteklenmiş. Bu sayede gece çekimlerinin daha kolay olacağı söylenebilir.





Ürünün MP3 / SpMidim / AAL / AAC + / eAAC + / WMA / MTP müzik formatlarına desteği bulunuyor. Kablosuz bağlantı özellikleri WLAN ve Bluetooth 2.0 desteği de olan X6'nın konuşma süresi 8 saat ve bekleme süresi 406 saat. Ayrıca ürün 35 saate yakın müzik ve 4 saate yakın 30 fps video oynatabiliyor.
Nokia X6'nın sosyal ağ desteğini de unutmamış ve Facebook'a direk erişim imkanı sunuyor. Ürünün Ovi Store'a erişim desteği bulunmasa da Ovi hizmetleriyle tamamen uyumlu. X6, Avrupa da 450 Euro'dan satışa çıkacak. Ayrıca ürünün Flash Lite desteği de bulunuyor. İlerleyen sayfalarda ürünün diğer resimlerine ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder